PROČ LNĚNÉ POVLEČENÍ?

povleceni-oohnoo-cover

Lněné povlečení od OOH NOO – to je povlečení pro celou rodinu od miminek, přes teenagery až po dospělé. Nejen proto, že se vyrábí ve velikostech vhodných do různých postelí a postýlek, ale i proto, že len je podle nás jeden z nejlepších materiálů na povlečení a hlavně proto, že kdo ho jednou zkusí, většinou mu úplně propadne. Otázkou tedy je... proč lněné povlečení? Trochu jsme pátrali a teď vás zveme na malý výlet do světa lnu.

První odpovědí na to je: protože „voní“ protože to je čistě přírodní materiál. A protože naší láskou jsou severské země, podívali jsme se tam – a lněné povlečení je zde naprostou samozřejmostí. A nakonec jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli, že povlečení značky ooh noo ze 100% lnu nebo to, s kombinací lnu a bavlny je to nejjemnější a nejpříjemnější, do kterého se kdy zachumláte.

 povleceni-zebra2  povleceni-oohnoo11

povleceni-oohnoo1  povleceni-pure-white2

Len na povlečení OOH NOO se pěstuje a vyrábí v Evropě, byl vypěstován bez použití pesticidů, do tkaniny zpracován bez škodlivých chemikálií, tudíž je velmi ekologický. A stejně jako je šetrný k přírodě, bude šetrný i k jemné pokožce vašich miminek. A kromě toho patří k jedné z nejstarších tkanin vůbec.

Povlečení ze lnu má antibakteriální vlastnosti je odolné vůči plísním, pylům a prachu. A díky těmto vlastnostem není třeba povlečení prát tak často jako bavlněné. V dnešní době se také hodně mluví o jeho použití pro alergiky a astmatiky, protože dlouhodobý styk lněné látky s pokožkou zlepšuje kožní problémy. Proto se doporučuje i do dětských postýlek. Kvalitní lněná látka je také vysoce odolná a trvanlivá, to znamená, že ji můžete bez starostí opakovaně prát a uvidíte, jak se pokaždé stává hebčí a jemnější!

povleceni-flights-at-night1  povleceni-magnetic-attraction1

Lněná tkanina je na víc výborně savá, může na sebe navázat značné množství vody a přitom na omak zůstává suchá. Pokud je len vlhký, má o 30% vyšší pevnost než bavlna. Zároveň rychle vysychá. Navíc lněné látky dýchají  velice dobře propouští vzduch. Len je malou hříčkou přírody, proto se nenechte zmást počáteční tvrdostí materiálu. S každým vypráním a sušením se povlečení stává měkčí, jemnější a poddajnější. Na rozdíl od ostatních látek je tedy rok od roku krásnější.

 povleceni-starry-night4  povleceni-buttons3

povleceni-flights-at-night4  povleceni-slate-blue6

Veděli jste, že len je jednou z nejstarších rostlin, která se v Čechách ještě do nedávné doby pěstovala, ale stále se zde zpracovává? Zároveň nejstarší dochované záznamy o používání lněných látek jsou ze 7. tisíciletí před naším letopočtem.

A protože majitelka arki je architekta a všichni v arki přemýšlíme nad drobnými detaily v interiéru, víme, že povlečení je v ložnici jeho důležitou součástí, a proto jsme si minimalistické povlečení od oohnoo tak oblíbili. V nabídce designů od oohnoo najdete nejen čistě bílou a ocelově modrou barvu povlečení, tedy dvě barvy květu lnu, ale i další krásně jemné i decentně výrazné černobílé varianty a vzory. V nabídce máme povlečení 100% lněné, nebo v kombinaci lnu 50% a bavlny 50% nebo pro milovníky bavlny i 100% bavlněné.

povleceni-oohnoo2  povleceni-oohnoo3

povleceni-oohnoo4  povleceni-pink-bliss1

povleceni-oohnoo8  povleceni-geometric-web2

Lněné povlečení pro vás vezmeme i na Festival mini, který bude 11. a 12.  května v Praze. Takže pokud budete chtít okouknout na vlastní oči, stejně tak jako další novinky, které pro vás chystáme, jste srdečně zváni. Přejeme vám, ať se vám spí sladce v jakémkoliv ročním období, třeba zrovna díky mimořádné vlastnosti lněného materiálu, který v chladných nocích zahřeje a v létě příjemně ochladí. 

povleceni-oohnoo-produkt1 povleceni-oohnoo-produkt4 povleceni-oohnoo-produkt3povleceni-oohnoo-produkt2

povleceni-oohnoo-produkt7povleceni-oohnoo-produkt5povleceni-oohnoo-produkt6 povleceni-oohnoo-produkt8