ČTENÍ NA PRÁZDNINY

cteni-na-prazdiny-cover2

Už za chvíli zazvoní zvonek na školních chodbách naposledy a na řadu přijdou dva měsíce sluníčka, her, pohody a s tím také samozřejmě spousta času – třeba na čtení knížek (tedy, alespoň rodiče by si to tak přáli). V arki jsme právě pro toto speciální letní povalování vybrali jen ty nejpovedenější kousky z knižní nabídky pro menší i větší děti a budeme doufat, že vám pomůžeme ukázat dětem, jak prima může být válení se s knížkou. Pojďte se nechat inspirovat – tady jsou naši favoriti...

 cteni-na-prazdiny19

Zajímavá místa z celého světa, zvyky obyvatel, fauna a flóra v krásných ilustracích v jedné velké knize Mapy. Ta rozhodně nesmí chybět při žádném prázdninovém putování, ať už vyrazíte daleko za hranice vašeho domova a nebo budete cestovat prstem po mapě. Pro všechny od 8 – 99 let. 

 cteni-na-prazdiny22

 

Proč se omezovat realitou, když v knize Ryba není nic nemožného? Cestování kolem světa s Kurtem není jen tak ledajaké, má totiž knírek, krásnou ženu, trochu zlobivé děti a… velkou rybu! Ano, je to tak, rybu, a ještě k tomu ji při svém cestování naloží do multikáry. V tomto veselém příběhu se mísí zdravá dávka absurdity a dětské vidění světa. Norská kniha je stvořena pro všechny milovníky humoru, čtěte ji klidně všichni dohromady. Pro všechny od 8 – 99 let. 

 cteni-na-prazdiny4

cteni-na-prazdiny5

Každý dospělák by se chtěl na malý okamžik vrátit zpět do dětského světa. Ale co když je jejich představa o dětském světě úplně jiná, než je představa právě jejich dětí? Kniha Velký závod pojednává vtipnou formou o problému dvou rozdílných vesmírů a přináší dětem odpovědi a vysvětlení. Příběh je plný povedeného humoru, napětí a samozřejmě krásných ilustrací z prostředí automobilových závodů!  Od 8 let. 

cteni-na-prazdiny9 

cteni-na-prazdiny10

A teď něco pro kluky :) Pro nejmenší domácí kutily, co by si sami rádi sestavili motorku, auto a klidně i letadlo! Nebude to žádný problém, protože zvířecí parťáci Arny, Zíly a Kristián vám v příběhu na pokračování se vším pomohou a krůček po krůčku vše podrobně ukážou. Neuvěřitelné ilustrace na každé stránce rychle uchvátí děti i vás a jen tak nepustí. Od 4 let. 

  cteni-na-prazdiny11  cteni-na-prazdiny13  cteni-na-prazdiny12

Také se vám ztrácejí doma ponožky? Je možné, že za tím budou Lichožrouti... jojo, myslíme tu partičku ze tří povedených knih od Pavla Šruta. A co jsou zač ti Lichožrouti? Přesněji rodina Lichožroutů, rodina podivných stvoření, lupičů ponožek, kteří nebyli nikdy dopadeni! Kradou vždy jen jednu ponožku – to je totiž slušnost! Dvě berou jen nevychovaní hamouni. A u toho prožívají napínavé, a v podstatě lidské příběhy. Od 4 let. 

 cteni-na-prazdiny14

cteni-na-prazdiny15

Jaké mají zvířata sny? Hmm... pokud nějaké mají. A co se vlastně děje s jejich těly v době spánku? Proč někteří raději spí jen na jedné noze? Pro někoho hloupost, pro děti nesmírně důležité otázky a odpovědi najdou přímo tady v knize s překrásnými ilustracemi Jak zvířata spí. Byla oceněna Magnesií Literou za knihu pro děti a mládež a my si ji také moc ceníme. a věříme, že s dětmi od dvou let i vy rychle objevíte její osobité kouzlo. Od 2 let.

cteni-na-prazdniny16 

Kocour Antonio oficiálně vyhlašuje válku svým blechám! To je něco, panečku, ale může se mu to vůbec povést? Je něco takového možné? A kde najde odpověď… v knihovně? Příběh o odvážném pokusu zaútočit na bleší nepřátele Tajný život blech ukazuje dětem křehké soužití zvířat a lidí. Opravdu veselá kniha pobaví i vás, až vám ji děti budou předčítat. Od 3 let. 

cteni-na-prazdiny17 

O okouzlujících bohatých ilustracích na každé stránce knihy Rok v lese se bude nejmenším dětem zdát i v noci. Tyto obrázky jim ukážou, jak to v lese chodí v jednotlivých měsících v roce, jaké zvířátko spí celou zimu, jak dlouho se starají o svá mláďátka... V knize beze slov se skrývá tajuplné dobrodružství a poznávání něčeho nového. Od 2 let. 

  cteni-na-prazdiny33

cteni-na-prazdiny31

A pro větší děti? Tobiáš Lolness asi nebude pro naše fanoušky překvapením, pokud ho ještě nemáte, je to to nejlepší, co může někdo, komu je kolem 10 – 15 let číst. A ti starší s duší dítěte taky. Mě například bylo líto každé kapitoly, kterou jsem s dětmi nestihla. Strašně tlustá kniha ideální pro poklidné prázdniny. 

cteni-na-prazdiny-cover2

Vybráno? A nebo čekáte na příležitost? Ta se najde vždycky, a na konci školního roku si určitě všechny děti zaslouží svoji odměnu. Věděli jste, že malé dárky nejsou vůbec nevýchovné a dokonce je dokázáno, že podporují vůli se posouvat dál? 

 

Ukažte vašim dětem, jak kouzelné mohou být chvíle spolu, klid a pohoda. Rozložte si deku na trávník a chvíli si spolu jen tak čtěte. Máme pocit, že po hektickém roce to potřebujeme všichni!

cteni-na-prazdiny-produkt2 cteni-na-prazdiny-produkt3cteni-na-prazdiny-produkt4cteni-na-prazdiny-produkt1