ŠPERKY V INTERIÉRU – BIRDS BY TOIKKA

sperky-v-interieru-cover

Skutečná mistrovská díla sklářského řemesla v podobě půvabných ptáčků, které již několik destiletí navrhuje finský mistr sklář Oiva Toikka… Chcete se o křišťálových ptáčcích dozvědět malinko více? Byla by škoda nechat si ujít tak velkou krásu, stojí za pozornost, pojďte se přesvědčit…

sperky-v-interieru10

Pan Toikka je v rámci finského uměleckého sklářství velmi váženou osobou a také držitelem nespočtu ocenění doma  i v zahraničí. Jeho první vlaštovka vylétla ze souboru již v roce 1972, dnes kolekce čítá více než 500 kusů, ptáčci jsou celosvětově vyhledáváni jako sběratelské předměty.

sperky-v-interieru9  

Neuvěřitelné tvary a barvy ptáčků jsou inspirovány originály v přírodě. V nabídce se tak objevuje například kardinál červený, sova pálená, sýček, holubice, hýl obecný, rybák malý… vždy jako interpretace skutečných jedinců.

sperky-v-interieru12  sperky-v-interieru14

sperky-v-interieru15  sperky-v-interieru11

Své fanoušky a věrné zákazníky odměňuje kolekce Birds by Toikka neuvěřitelnou krásou a radostí. V interiérech na nich můžete oči nechat, nejlépe vyniknou ve slunečních paprscích nebo ve světle žárovek. Mohou se stát opravdu stylovým doplňkem minimalistických interiérů.

sperky-v-interieru17  sperky-v-interieru13  

A jak takové malé skvosty vznikají? Ve sklárnách iittala je ručně foukají opravdoví mistři svého oboru a každému tak dávají zcela unikátní vzhled. Sám Oiva Toikka pracoval ve sklárnách s dělníky a využíval nezaměnitelné schopnosti každého z nich, aby docílil tvarů, které se tolik podobají svým vzorům v přírodě.

sperky-v-interieru6  sperky-v-interieru7

sperky-v-interieru4  sperky-v-interieru5

Toikkovo skleněné ptactvo patří mezi jedny z nejrychleji rostoucích sběratelských předmětů světa vůbec, kdy se sklo, jako umělecký materiál, těší stále větší popularitě. Zákazníci v nich rychle rozpoznávají uměleckou řemeslnou hodnotu a vysokou estetiku. Staly se oblíbenou volbou designérů, návrhářů, architektů i amatérských obdivovatelů uměleckých předmětů po celém světě.

sperky-v-interieru16  sperky-v-interieru3

sperky-v-interieru8

Birds by Toikka jsou nevyčerpatelným zdrojem radosti a inspirace, šperkem mezi interiérovými dekoracemi a přepychovým dárkem pro někoho opravdu výjimečného.

sperky-v-interieru-produkt1sperky-v-interieru-produkt2sperky-v-interieru-produkt4sperky-v-interieru-produkt5

sperky-v-interieru-produkt7sperky-v-interieru-produkt6 sperky-v-interieru-produkt3sperky-v-interieru-produkt8