LETNÍ TEXTIL LAPUAN KANKURIT

letni-textil-lapuan-kankurit-cover

Ach ty zástěry! ...tak nějak to tady probíhalo, když jsme se rozhodovaly, co krásného nového by se vám mohlo líbit. Tradiční rodinná firma Lapuan Kankurit upoutala naši pozornost už dávno, jen jsme se chtěli ujistit, že neunikne ani vám ;) Příběh půvabných tkanin stále pokračuje, i my s ním chceme držet krok, proto jsme do nabídky nově zařadili několik dalších výrobků!

letni-textil-lapuan-kankurit2

Jedna věc je vytvářet dokonalý interiér v ložnici, obývacím pokoji, v našich malých oázách klidu a odpočinku, na místech určených jen a pouze pro lenošení… Tam to přece musí být krásné a útulné. Nezapomínejme se však obklopovat krásou i v takovém kuchyňském království :) V nabídce Lapuan Kankurit se vždycky najde alespoň jeden malý kousek, nezbytný nejen do kuchyňského interiéru.

letni-textil-lapuan-kankurit3  letni-textil-lapuan-kankurit4

Proč jsme si Lapuan Kankurit tolik zamilovali? Hlavní myšlenkou firmy je být v souladu s přírodou. Udržitelný rozvoj pro ně není jen prázdnou frází a čisté materiály s vetkanou myšlenkou o skutečných hodnotách, udržitelné spotřebě a úctě k přírodě jsou tou největší firemní hodnotou! A pak nesmíme zapomenout na ten jejich překrásný čistý design :) Kreativita finských designérů se spojila s tradičním tkalcovským řemeslem a špičkovým přírodním materiálem… výsledkem je přesně to, co milujeme!

letni-textil-lapuan-kankurit16  letni-textil-lapuan-kankurit15 

Historie finské značky Lapuan Kankurit je stejně stará jako historie samotného svobodného Finska a začala se psát již v roce 1917. Firma byla dokonce přijata do společnosti evropských mistrů lněných textilií – the European Masters of Linen textiles, což je mezinárodní organizace udělující punc jen vysoce kvalitním textilním produktům vyrobeným v Evropské Unii. K výrobě používají biobavlnu a prvotřídní len pocházející výhradně z ověřených zdrojů z Evropy.

letni-textil-lapuan-kankurit7

Takže, co je vlastně nového? Teemu Järvi – exkluzivní kolekce od ilustrátora Teemu Järvi je přesně to, nad čím jsme se v arki tolik rozplývaly! Okouzlen a inspirován divokou severskou přírodou Järvi ozdobil kuchyňský textil ze směsi bavlny a lnu skutečně nádhernými ilustracemi zvířat. Na režném podkladu je světle šedý tisk stylový a výjimečný. To se hned krásně vaří, když si člověk oblékne takovou zástěru, a nebo může čerstvě upečený chleba zabalit do zemité utěrky.

letni-textil-lapuan-kankurit5   letni-textil-lapuan-kankurit6

Utěrek jsme do naší nabídky vybraly mnohem víc, než jen s krásnými ilustracemi Teemu Jarvi, ale i plno dalších, protože pokud s námi sdílíte nadšení pro život s krásnými věcmi, co se často používají, utěrky mezi ně bezesporu patří. Jestli ale je pro vás utěrka něco, co slouží na hrubé kuchyňské práce, tyhle pro vás nebudou. Pro nás je něčím, do čeho zabalíme čerstvě upečený bochník kváskového chleba, čím přehodíme letní koláč, když ho neseme jako dárek na návštěvu, čím leštíme skleničky, co používáme i jako ubrousek na jídelním stole. Pokud jste na stejné vlně, podívejte se na ty nádherné tkané kousky v nabídce od značky Lapuan Kankurit.

letni-textil-lapuan-kankurit10

  letni-textil-lapuan-kankurit11  

Nenápadná krása a kvalitní přírodní materiál – to jsou další synonyma pro novinky Lapuan Kankurit, zejména osušky ze směsi bavlny a lnu nás doslova okouzlilyKolečkový vzor SADE máme v provedení pudrově růžové, šedé a pastelově tyrkysové. Na léto se nám moc líbí, ať už na použití do koupelny, nebo jako lehká osuška na pláž. Len krásně saje a rychle uschne, tak se nemusíte trápit s tlustými ručníky, které špatně schnou. A kromě toho vaše plážová taška bude elegantně malá.

letni-textil-lapuan-kankurit12 letni-textil-lapuan-kankurit13 

Podívejte se na letní deky, také ze směsi bavlny a lnu, samozřejmě tkané z těch nejlepších materiálů přímo ve finské přádelně. Ať už si vyberete výrazný vzor ESKIMO, a nebo decentní MAIJA, bude to kousek, který můžete použít jako deku, ubrus, přehoz na postel… prostě tak, aby vám dělal radost a používal se co nejvíc. Přejeme vám krásné letní dny plné krásných zážitků, teplých večerů na terase, kde tyhle báječné deky mohou hřát při pozorování noční oblohy nebo dlouhého večírku.

letni-textil-lapuan-kankurit14  

A pár nápadů od arki...

letni-textil-lapuan-kankurit-produkt1letni-textil-lapuan-kankurit-produkt3letni-textil-lapuan-kankurit-produkt4letni-textil-lapuan-kankurit-produkt5

letni-textil-lapuan-kankurit-produkt6letni-textil-lapuan-kankurit-produkt7letni-textil-lapuan-kankurit-produkt8letni-textil-lapuan-kankurit-produkt9