JEDNOBAREVNÉ VELIKONOCE

 easter811

Tenhle blog je pro vyznavače tradic, a tím pádem Velikonoc v podobě koledy, barvených vajíček a plno prima setkání... a možná i pro ty, kdo budou sice na výletě, ale doma si tu jarní atmosféru nechtějí nechat ujít. 

 

A nemusíte se u toho nijak stresovat, podle našeho návodu to zvládnete zlehka a elegantně. Stačí pár pomůcek, které si pořídíte předem, a vše ostatní bude snadné a efektní. A to prosím v nádherné skandinávské kombinaci černé a bílé. A nejjednodušší, co můžete udělat, je nabarvit černě přepravku na vajíčka (třeba matným černým autosprejem, který seženete v každém hobby marketu), a bílá na ní nádherně vyniknou, stačí vyjít na procházku a nasbírat pár zelených větviček, které podpoří jarní atmosféru.  

 easter611

Zdá se vám to trochu málo a ještě k tomu jste hraví? Můžete si vzít černé a bílé fixy, a po večerech s dětmi tvořit – uvidíte, že je to bude bavit a užijete si plno legrace. Namalujte je olejovou barvou a nebo, když chceme krásný povrch, řešíme opět autosprejem, vajíčka potom rozhodně nejsou poživatelná – a my máme výčitky svědomí... a pokud náhodou znáte tajemství výroby černých vajec, pošlete ho, prosím, do světa třeba prostřednictvím komentářů pod tímto článkem. 

easter2

Pro zručné a trpělivé máme tip na vajíčka polepená proužky dýhy, ale pokud si na takovou filigránskou práci netroufnete, zkuste ji nahradit mt páskami, těmi tenčími, výsledek bude velice podobný těmto krásným pruhovaným...

easter92

A nebo si pohrajte se vzory podle vlastní fantazie. Že nemáte nápady? A Pinterest znáte? Internetová nástěnka nezklame snad nikoho, zadejte si téma a nápadů bude dost a dost.  

easter5

A co nás letos opravdu nadchlo, jsou peříčka, prodávají je v krabičkách ve výtvarných potřebách a nebo v obchodech jako je Butlers, možná je seženete i v Tigeru a nebo ve vaší místní galanterii. Nalepte je na povrch vajíček a nebo s nimi jen tak vyplňte místo mezi jednobarevnými vajíčky ve skleněné dóze. Mísu nedoporučujeme – a nebo mižná i ano, jednou jsme peříčka použili do misky, a hned vedle byla svíčka. až se bude společnost nudit, zkuste tu svíčku sfouknout... :)

easter9111

easter911

easter9311

Teď už jenom pořídit pár (desítek:) ) metrů krásných stužek v galanterii, co budou ladit s tou vaší výzdobou. Domácí pečené houstičky s jarní vajíčkovou pomazánkou, pro tatínky slivovice, mini Máničky pro milovníky sladkostí a budete za hvězdy. Za nás ohledně výzdoby méně je vždycky více a ohledně jídla - více a lépe je vždycky více! A být spolu je nejvíc, takže zapomeňte na tu chvíli koledy – neznám nikoho, kdo by to miloval – pozvěte kamarády a založte tradici krásného dne.   

Pokud jsme vás inspirovali, jsme moc rádi, a pokud si u velikonoční výzdoby užijete plno zábavy, bude to skvělé. A nezapomeňte si dělat krásné chvíle arki_everyday... a ty, co se vám podaří, s námi můžete sdílet třeba na instagramu pod stejným #.  

Přejeme vám krásné velikonoce! – Hyvää pääsiäinen! (a mnemotechnická pomůcka pro ty, kdo by chtěl třeba souseda pozdravit Finsky hybaj pást ven! :)


...a co takhle černo–bílý domov? 

Taika_cappuccino_0.2L_black  I_X_I_Pouch_15x20cm_black  Moominbowl23cmTruetoitsorigins2_JPG  dolly-cot

toy-chest-on-wheels-blackboard (2)Taika_plate_deep_22cm_blackskladaci-auticka1  Taika_pitcher_0.5L_black    

 

 


...máte chuť si přečíst další články? 

titulní_mini_nr1_10 (2)_2

PROČ PROPADNOUT MINIMALISMU? 


TITULNÍ_OSUŠKY

O OSUŠKÁCH Z FINSKÉHO LAPUANU 


 podzimni-peceni-cover

O PODZIMNÍM PEČENÍ


letni-textil-lapuan-kankurit-cover

 O UTĚRKÁCH A ZÁSTĚRÁCH Z LAPUANU 


nejkrasnejsi-design-hrncu-tools-cover

O HRNCÍCH TOOLS