PODZIMNÍ KUCHAŘKY

podzimni-kucharky-cover

Pro inspiraci na podzimní pečení a vaření, ať už ve starém nebo novém kuchyňském nádobí, jsme vybrali tři nové báječné kuchařky! Všechny jsou tentokrát v angličtině, ale předpokládáme, že tím většině z vás čáru přes rozpočet neuděláme. A těm, co ještě angličtinu nepokořili, doufáme, přidáváme důvod navíc zapsat se do večerní školy.

 

HOJNOST

Vařit zdravě může být pro mnohé domácí kuchaře a kuchařky velkým oříškem, kromě toho si sem tam připadáme, že zdravě je nudně a ne moc dobře, ale!  Pravda je taková, že je to nejen mnohem rychlejší, než většina tradičních českých i zahraničních receptů, ale také nenáročné na přípravu i na vaši peněženku. A štíhlá linie není zdaleka jediným důvodem proč byste měli svému tělu čas od času dopřát barevnou porci zeleninové nádhery :) Neobyčejné chutě a vůně, které se prolínají na talíři jsou výsledkem vyvážené kombinace nejrůznějších druhů zeleniny a dobře zvoleného koření – přesně o tom pojednává celá kuchařka Hojnost! Zeleninovými bombami, o kterých jste ještě neslyšeli je přímo nabitá, vždyť ji napsal sám odborník na zeleninovou kuchyni Yotam Ottolenghi. A to už vůbec nemluvíme o nádherném provedení přebalu, papíru a fotografií. Je to jedna z knížek, kterou si necháváme na nočním stolku, abychom mohli příležitostně studovat…

podzimni-kucharky4

 

Další dvě jsou v angličtině, ale předpokládáme, že tím většině z vás čáru přes rozpočet neuděláme. A těm, co ještě angličtinu nepokořili, doufáme, přidáváme důvod navíc zapsat se do večerní školy.

 

GENNARO'S ITALIAN FAMILY FAVOURITES

Už to motto na začátku: the family that cooks together stays together. Takže za nás takové malé #arki_everyday. A na čem si nejraději pochutnává rodina mistra italské kuchyně? Gennaro Contaldo, kterého známe z kuchařek Jamieho Olivera, nám představuje pravou italskou kuchyni, podělí se s námi o speciality Apeninského poloostrova, které si zamilovala celá jeho famiglia. Zní to fantasticky, vypadá krásně a chutná ještě lépe. Takové kuchařce jsme nemohli odolat! Všechny ty italské pochoutky se sklenkou vína pěkně v teple domova a s rodinou – tak vypadá idylický podzimní den, nemyslíte?

podzimni-kucharky1  podzimni-kucharky2

 

RIVER COTTAGE VEG EVERY DAY!

A další zeleninová! Více než 200 receptů a více než 400 stran, nádherné fotografie a plno inspirace – River Cottage Veg every Day. Autor Hugh Fearnley–Whittingstall není vegetarián, ani nechce být, rád by jen přesvědčil čtenáře této kuchařky, že jíst více zeleniny je lehké. Rád by inspiroval k tomu, abychom své rodiny živili lépe, a to jak z hlediska výživy, tak s ohledem na životní prostředí. Pár receptů je veganských, jsou označené, a jak sám autor říká, ty ostatní si vegani budou umět upravit. Proč tedy nejíme více zeleniny? Možná jsme ještě nenarazili na ty správné recepty. ;)

podzimni-kucharky7  podzimni-kucharky6

podzimni-kucharky5

Podzim je doslova za rohem, tak se na něj nezapomeňte naladit pozitivně a s úsměvem. Uvítat deštivé počasí s ranní mlhou a temnou oblohou není po prosluněných letních dnech nic jednoduchého, ale já podzim vnímám spíše jako romantické tajuplné roční období, kdy konečně můžu vytáhnout oblíbené kabáty, zabalitse do deky a číst knížky s teplým čajem v ruce, nebo upéct pro celou rodinu, přesně to, co mají nejraději. Horké letní období bylo krásné, ale malá změna bude moc příjemná! :)


...máte chuť si přečíst další články? 

titulní_mini_nr1_10 (2)_2

PROČ PROPADNOUT MINIMALISMU? 


TITULNÍ_OSUŠKY

O OSUŠKÁCH Z FINSKÉHO LAPUANU 


 podzimni-peceni-cover

O PODZIMNÍM PEČENÍ


letni-textil-lapuan-kankurit-cover

 O UTĚRKÁCH A ZÁSTĚRÁCH Z LAPUANU 


nejkrasnejsi-design-hrncu-tools-cover

O HRNCÍCH TOOLS