DOPŘEJTE SI LESNÍ KOUPEL

lapuankankurit_metsa_cushion_cover_and_blanket_1_0

Předpokládám, že současná situace se dotýká nejen mě, ale stejně tak mnohých z nás. To, co se na nás, zatímco jsme zavření doma, valí z televizních a mobilních obrazovek se za informace považovat nedá. Mám pocit, že mezi promořením populace, přehnanou opatrností a zdravým rozumem je teď měňavá a neuchopitelná hranice, kterou si bohužel ani nemůžeme volit sami, a že možná budeme muset operativně reagovat na různé věci… A myslet na to, abychom pokud možná přidávali co nejvíc pozitivních a veselých věcí do toho společného balíčku. A tak snad tomuto balíčku pomůžeme pár tipy na to, co je nyní k dispozici každému z nás, a navíc na to možná víc než kdy jindy máme čas.

Forest therapy finové milují, a já mám pocit, že je to jedna z věcí, které v tuto dobu můžeme sobě i svým blízkým dopřát. Pojďte se s námi podívat v čem spočívá a jak si ji co nejlépe užít. Využívání lesa pro různé relaxační aktivity, je nejen ve Finsku, ale třeba i v Japonsku, kde se tomu říká shinrin-yoku velice oblíbená a rozšířená činnost.

lapuankankurit_metsa_towel_white-grey_0

Možná nedokáže vyléčit nemoci, ale má prokazatelné preventivní účinky na lidské zdraví a pocit pohody. A to je to, co budeme zřejmě víc a víc potřebovat. A protože díky stresu je lidské tělo náchylnější k nemocem, a nyní víc než kdy jindy odolní být potřebujeme. Může být docela uklidňující když víme, že máme k dispozici tento jednoduchý posilovač imunity. 

lapuan_kankurit_nyytti_towel_white-aspen_green_lempi_scarf_melange_linen_0

Je jasné, že když jsme obklopeni přírodou, cítíme se prostě lépe. Nyní máme dokonce k dispozici i vědecké důkazy. Ty potvrzují, že aktivity různých typů přírodních terapií mají vliv nejen na snížení pocitů stresu, ale také na hodnoty krevního tlaku a srdeční frekvenci. Takže vezměte své děti a vyrazte do nejbližšího lesa, další z terapií - lidský kontakt - budeme muset v těchto dnech vynechat, ale i tak uděláte teď pro sebe a své blízké prostě to nejlepší. 

lapuankankurit_tulppaani_blanket-tableclothh_cinnamon-blue_0

A jak na to? Takhle to popisují ve Finsku: najděte si krásné místo v lese. Zapomeňte na digitální svět. Nebudete  potřebovat žádný telefon, digitální foťák ani nic jiného. Nechte se vést vašimi smysly. Je jedno kam jdete, jděte jen tak, bez cíle a pomalu. A nechte přírodu, aby k vám promlouvala. Zhluboka se nadechujte a obdivujte všechny odstíny zelené, užijte si sluneční paprsky nebo kapky deště na své kůži. Dovolte si dýchat, vnímat a cítit vše kolem sebe. Spojte se s přírodou, užijte si svůj čas a jen tak buďte. To stačí. 


lapuankankurit_metsa_cushion_cover_and_towel_0

Víme, že pobyt v lese pomáhá zvládat stres, zklidnit mysl, lépe spát a posílí váš imunitní systém. A pokud byste se jednou, až nás opustí karanténní omezení, chtěli naučit provádět lesní koupel přesně tak, jak se to dělat má, můžete si objednat kurz na www.foresttherapy.cz. A pokud vás naše články baví, sledujte nás, budeme se snažit posílat co nejvíc pěkné energie a tipů, jak naložit s časem v nechtěné izolaci. 

Líbí se vám lesní deky a ručníky z ilustračních fotek? Jsou od finské značky Lapuan Kankurit, kterou máme moc rádi a u nás v arki ji prodáváme. Tady jsou naše nej nej kousky z finské přádelny. A věřte, že jsou skvělé nejen do lesa ;). 

lapuankankurit_koivu_bathtowel  lapuankankurit_laine_towel_black-linen_2 lapuankankurit_tanhu_blanket_white-black (2)    lapuankankurit_terva_towel_white-multi-grey

lapuankankurit_uitto_towel_grey-white    lapuankankurit_poro_x_teemu_jarvi_apron_white-black lapuankankurit_karhu_x_teemu_jarvi_apron_white-blacklapuankankurit_eskimo_bag_30x35cm_white-linen

LapuanKankurit Kuusi towel white-black lapuankankurit_pakapaat_towel_white-black lapuankankurit_poro_x_teemu_jarvi_towel_white-black_1lapuankankurit_pakapaat_blanket_grey-white_2


Přečtěte si i další články... 

letni-textil-lapuan-kankurit-cover

 O UTĚRKÁCH A ZÁSTĚRÁCH Z LAPUANU 


chalupareni_arki_everyday-cover

O CHALUPAŘENÍ PODLE ARKI 


 

nejkrasnejsi-design-hrncu-tools-cover

O HRNCÍCH TOOLS


 podzimni-peceni-cover

O PODZIMNÍM PEČENÍ