NADČASOVÉ A CHYTRÉ HRAČKY

Vilac Vintage odrážedlo bílé (3)

Děti si zaslouží to nejlepší a vybírat pro ně bychom měli s dvojnásobnou pečlivostí, aspoň my se tím řídíme. A protože vám chceme práci s výběrem usnadnit, tak jsme se do toho pustili za vás. Bylo nám jasné, co hledáme – hračky, které jsou krásné, rozvíjí dětskou fantazii i motoriku, jsou zdraví nezávadné a ekologicky šetrné, odolné a přívětivé k utváření dětského vkusu. Naštěstí jsou naše požadavky uskutečnitelné a nás moc bavilo listovat katalogy a hledat ty "vyvolené" kousky, které nás okouzlí a samy si řeknou o své místo u nás v arki a snad zaujmou i vás? 

Hračky od slovinské značky OOHNOO již nějaký čas máme, snad je již znáte, ale nyní bychom vám rádi představily právě ty nové oblíbence pro děti, respektive značky, ze kterých jsme udělali výběr tak, aby se hodil do minimalistického skandinávského stylu – přesně toho, který máme moc rádi. 
medvidek_plantoys

4639-wooden-toys-games-puzzles-soccer-game-hover   4641-wooden-toys-games-puzzles-pinball-hover

Jako první představujeme značku PLANTOYS, společnost s více než třicetiletou tradicí, která vznikla v roce 1981 na jihu Thajska a zde také stále hračky vyrábí. Ve své produkci využívá dřevo kaučukovníků, které již neprodukují latexové mléko, a tím pádem již nejsou pro farmáře užitečné. Ve výrobním procesu se dbá na používání solární energie a biomasy, lepidla jsou bez formaldehydů a barvy na vodní bázi, bez olova a jiných těžkých kovů. Dokonce i obaly a tištěné materiály jsou z recyklovaného papíru. I vztahy k zaměstnancům jsou předmětem zájmu firmy, akreditace o sociální odpovědnosti je toho důkazem.

Vilac Vintage odrážedlo bílé (2)_1

Za druhé zde máme dřevěné hračky značky VILAC, ty k nám putují až z Francie z pohoří Jura. Dětem dělají radost již 100 let a to hlavně díky originálnímu dřevěnému designu s hravými ilustracemi, které zaujmou snad všechny věkové kategorie, a děti si k nim vytvoří vztah až do dospělosti. Lehce starodávný styl hraček s minimem barevných kombinací povzbuzuje estetické vnímání. Výhodou dřevěného materiálu je i větší odolnost a zdravotní nezávadnost. V arki se shodujeme na názoru: méně, ale na celý život. Hračky od značky Vilac mohou dělat radost ještě dětem Vašich dětí, protože se do nich jednoduše zamilujete a rádi je schováte pro další generace.

Petitcollage Dřevěné kostky zvířátka (3)_1   Petitcollage Zábavné puzzle Safari (3)_1

A třetí je PETITCOLLAGE – americká značka, kterou jsme opět vybrali proto, že její hračky jsou nejen krásné, a tak budou rozvíjet estetické vnímání dětí, ale také vyrobené z přírodních, co nejvíc recyklovatelných materiálů. Stejně jako hračky Vilac jsou navrženy tak, aby s vašimi dětmi mohly růst, aby vydržely a mohly se dědit po generace. Nám se hlavně líbí, že jsou navrženy tak, aby rozvíjely dětskou fantazii a manuální zručnost. Petitcollage si dává také hodně záležet na tom, aby jejich hračky byly bezpečné. Všechny jsou vyrobeny bez BPA, ftalátů, formaledehydů a dalších nebezpečných látek. Odpovídají těm nejpřísnějším Evropským a Americkým normám. Při výrobě dbají na dobré pracovní podmínky, a i to je jeden z důvodů, proč jsme je vybrali.

Petitcollage Bambusový jídelní set medvídek (3)_1   Petitcollage Dřevěná chrastítka safari_1

Nedávno nás překvapila otázka jedné maminky, jestli nemáme strach, že děti připravíme o něco z toho dnešního divoce barevného konzumního světa – je možné, že si ji pokládáte také. Ne, nemyslíme... děti můžeme o něco připravit, když na ně nemáme moc času, když je živíme hranolkami místo dobrého jídla a hlavně, malé děti se učí tím, že se dívají kolem sebe. Zejména ty nejmenší. A jsou mnohem mnohem šikovnější, než od nich mnohdy čekáme. Mluvte s nimi, vysvětlujte a hlavně, když nebudete pochybovat vy, když vy si dopřáváte kvalitu, hezké materiály, vkusné věci, proč by vaše děti měly být obklopené něčím jiným?

Naše hračky jsou barevně neutrální, takže si holky i kluci můžou hrát spolu. Dáváme přednost dřevu před plastem. Dáváme přednost kvalitě před kvantitou. Dáváme přednost povídání si o tom, odkud se hračky berou a proč jsou některé lepší než jiné. Fandíme všem maminkám a tatínkům, kteří mají odvahu vzdorovat momentálním lákadlům a donekonečna pracovat na tom, aby malé děti vnímaly svět tak, jak chceme, aby až vyrostou uměly žít.  

Oblíbenců máme plno, všechny kousky jsou něčím originální, a tady je menší výběr:

Vilac Dřevěná nasazovací věž Červená karkulka (2) Vilac Dřevěná nasazovací věž kuchař Vilac Dřevěná nasazovací věž smutný medvídek (2) Vilac Hrací skříňka smutný medvídek

medvidek_plan_toys navlekaci-ovce_plantoys 4639-plan-toys-games-puzzles-soccer-game 4641-plan-toys-games-puzzles-pinball

Petitcollage Bambusový jídelní set medvídek (2) Petitcollage Dřevěná magnetická kreslící tabulka (2) Petitcollage Zábavné puzzle Safari (2) Petitcollage Dřevěná chrastítka safari (3)

... a nebo si prohlédněte všechny hračky zde. 


...máte chuť si přečíst další články? 

titulní_mini_nr1_10 (2)_2

PROČ PROPADNOUT MINIMALISMU? 


TITULNÍ_OSUŠKY

O OSUŠKÁCH Z FINSKÉHO LAPUANU 


 podzimni-peceni-cover

O PODZIMNÍM PEČENÍ


letni-textil-lapuan-kankurit-cover

 O UTĚRKÁCH A ZÁSTĚRÁCH Z LAPUANU 


nejkrasnejsi-design-hrncu-tools-cover

O HRNCÍCH TOOLS


chalupareni_arki_everyday-cover

O CHALUPAŘENÍ PODLE ARKI