Blog, Strana 4

FOTOALBUM A JAK HO POUŽÍT?

Staré dobré fotoalbum... taky je máte rádi? My moc a ty od Papelote o to víc, že se do nich dá vepisovat. Můžete si lepit, psát a používat ho jako rodinnou kroniku. Jasně, že fotky v telefonu jsou skvělé, dají se promítat třeba na televizi a je jich tolik, že si je snad nikdy nestačíme všechny prohlédnout. Ale do fotoalba se musí vybrat jen ta nejlepší a tím myslíme nejen nejhezčí, ale i nejvtipnější, momentky, které zachycují okamžiky, na které se nezapomíná. A jak takové fotoalbum použít? 

ŽÍT SIMPLE LIFE

alvar_aalto_8_uvodní

Plnit si sny je krásné a pro mě to má v poslední době úplně jiný význam než kdysi. Tenkrát to totiž bylo ve stylu "první dovolená v Jugoslávii"... dneska jsem si už pár snů splnila a vím, že to má v sobě nádhernou a obrovskou energii, ale taky to přináší strašně moc práce, sem tam nelehké chvíle a oběti na pohodlném životě. I proto jsem se sny opatrnější. Na druhou stranu sny k životu patří a pomáhají nám posunout se přesně tam, kde chceme být. 

VÝBAVA NA PRÁZDNINY Z ARKI

titul_1 

Kdo je připraven, není překvapen... tohle heslo jsem kdysi někde četla, a hodně mě pobavilo, protože v té době jsem byla z velké míry neustále překvapená. Být připravena mě přišlo tak trochu suchařina – nahledě na to, že jsem to neuměla. Teď naopak, miluju být připravena s tím, že v hlavě mám stále otevřeno pro plno možností, které jsem nenaplánovala... A je to nejen extrémně pohodlné, ale je to i skvělé pro minimalistický život. Protože paradox minimalismu, na který jsme přišli je, že když více vybíráte, více plánujete a připravujete, tak máte prostor na to, mít víc zážitků, vlastnit málo ale krásných věcí. 

URBAN JUNGLE – OBKLOPIT SE ŽIVOTEM

titulni

Zelené rostliny byly pro mě dřív taková ta věc, kterou koupíte, moc to s ní neumíte a někdy přežije, někdy se to nepodaří... až jsem jednou zjistila, že některé z nich s námi žijí už víc než patnáct let a některé z těch rostlin už před tím žily v naší rodině klidně i desítky let. A to je páni něco! Teď s příchodem vlny pěstování rostlin doma tzv. městské džungle (urban jungle) jsem si, stejně jako u mnohých jiných věcí, uvědomila, že jde o úplně něco jiného...

PÁR NÁPADŮ PRO DĚTSKÝ POKOJ

titulni1

Jak zařídit dětský pokoj? Samozřejmě, že záleží na věku, ale vždy bude platit: co nejjednodušeji, přirozeně, nadčasově, kvalitními materiály a s co nejméně barvami. A hlavně tak, aby rostl s vaším pokladem a pomohl mu vnímat tradice, kontinuitu a okolí. 

ZAŽIJ MINIMALISMUS S ARKI

 titulní_mini_nr1_10 (2)

Obnovujeme všechno, co souvisí s naší minimalistickou výzvou. Proč? Protože nám simple life dává víc a víc smysl, a protože tím procesem k minimalismu sami procházíme a vidíme, že nám dělá radost, že to není o tom protrpět si asketické dny, ale o vědomém rozhodnutí, které nás vede pohodovým spokojeným životem. A tak bychom se rádi podělili o naše postřehy, nápady a ověřené postupy. 

KNIHY, KTERÉ VÁS POSUNOU

 úvodní_blog_1

Návodové knihy, někdo je nesnáší a někdo je miluje. Já patřím do té druhé skupiny. Čtu je ráda a ráda podle nich věci měním. A vím, že to má výsledky... ale nemyslete si, že po přečtení každou knihu stoprocentně aplikuju... jsem chaotická a nedůsledná. A jak říká Jan Vojáček někdy člověk ví, co má udělat, ale ne vždy to udělá. Ale aspoň vím. Nakladatelství Jan Melvil Publishing je naše velká láska a pro začátek bych vám ráda představila náš oblíbený základ, díky kterému...

NA DETAILECH ZÁLEŽÍ

titulni_1

Jestli máte pocit, že k životu jako z designového časopisu se vůbec nemůžete dopracovat, protože u vás doma to zdaleka takhle nevypadá, nebudeme souhlasit. Protože můžete! A není to zase tak složité, jak to vypadá. Jen je potřeba se řídit pár jednoduchými pravidly a taky mít pořádnou dávku trpělivosti a sebekontroly. A protože jsme architekti, vidíme ty chyby, které k divokým nejednotným domovům vedou. A hlavně vidíme i to, že stačí tak málo, aby to bylo jinak. Pojďte se podívat na pár triků, které můžete začít používat ještě dneska. 

PROČ LNĚNÉ POVLEČENÍ?

povleceni-oohnoo-cover

Lněné povlečení od OOH NOO – to je povlečení pro celou rodinu od miminek, přes teenagery až po dospělé. Nejen proto, že se vyrábí ve velikostech vhodných do různých postelí a postýlek, ale i proto, že len je podle nás jeden z nejlepších materiálů na povlečení a hlavně proto, že kdo ho jednou zkusí, většinou mu úplně propadne. Otázkou tedy je... proč lněné povlečení? Trochu jsme pátrali a teď vás zveme na malý výlet do světa lnu.

EASY – NOVINKY OD DÁNSKÉ ZNAČKY RIG-TIG

titulni_IMG_2959 (002)

Pro některé z nás je tahle doba dobou vaření... a to je o důvod víc si v kuchyni užít krásné pomocníky. Značku RIG-TIG jsme objevili díky stěrce ze silikonu a  dubového dřeva, postupně přidáváme další a další produkty, protože tahle značka, to je prostě velká láska. Jejich produktová řada není úplně široká, ale postupně objednáváme tyhle nádherné a přitom obyčejné věci a jsme z nich víc a víc nadšení. Nehledě na to, že i v kuchyni chceme mít kolem sebe krásné, ale hlavně funkční věci, které se používají co nejčastěji. Letos jsme dokonce našim kamarádkám tyhle stěrky rozdávaly jako vánoční dárky.  

Stránka 4 z 7 - 65 položek celkem