Blog, Strana 6

PODZIMNÍ KUCHAŘKY

podzimni-kucharky-cover

Pro inspiraci na podzimní pečení a vaření, ať už ve starém nebo novém kuchyňském nádobí, jsme vybrali tři nové báječné kuchařky! Všechny jsou tentokrát v angličtině, ale předpokládáme, že tím většině z vás čáru přes rozpočet neuděláme. A těm, co ještě angličtinu nepokořili, doufáme, přidáváme důvod navíc zapsat se do večerní školy.

HAPPY BIRTHDAY ULTIMA THULE!

happy-birthday-ultima-thule-cover

Skleněná poezie z pera geniálního designéra slaví své jubileum. Kolekci Ultima Thule, kterou navrhl finský designér Tapio Wirkkala, je na světě už půl století a stále nám přináší stejnou krásu a luxus jako před padesáti lety. Zajímavý příběh, který se pojí se vznikem, inspirací a samotnou výrobou nádobí Ultima Thule stojí za pozornost, zejména teď, kdy slaví své kulaté výročí.

60 LET SKLENIC KARTIO

60-let-sklenic-kartio-cover

Nadčasové v roce 1958, nadčasové i dnes. Ikonickou kolekci Kartio navrhl již v roce 1958 designér Kaj Franck, v letošním roce tedy slaví krásných 60 let od svého vzniku. Tvar těchto sklenic je stále velmi aktuální a mezi milovníky designu se dnes těší stejné, ne-li větší oblibě. I díky mnoha barvám, ve kterých se vyrábí, se stal malým sběratelským kouskem v mnoha domovech.  

PROPADLA JSEM MINIMALISMU...

minimalismus-cover

.... minimalismu ve smyslu mít jen to, co nám dělá radost. Zjistila jsem, že žít se dá i se strašně málo věcmi, ale taky, že jsou věci, bez kterých se neobejdu v obrovském množství.

LETNÍ TEXTIL LAPUAN KANKURIT

letni-textil-lapuan-kankurit-cover

Ach ty zástěry! ...tak nějak to tady probíhalo, když jsme se rozhodovaly, co krásného nového by se vám mohlo líbit. Tradiční rodinná firma Lapuan Kankurit upoutala naši pozornost už dávno, jen jsme se chtěli ujistit, že neunikne ani vám ;) Příběh půvabných tkanin stále pokračuje, i my s ním chceme držet krok, proto jsme do nabídky nově zařadili několik dalších výrobků!

ŠPERKY V INTERIÉRU – BIRDS BY TOIKKA

sperky-v-interieru-cover

Skutečná mistrovská díla sklářského řemesla v podobě půvabných ptáčků, které již několik destiletí navrhuje finský mistr sklář Oiva Toikka… Chcete se o křišťálových ptáčcích dozvědět malinko více? Byla by škoda nechat si ujít tak velkou krásu, stojí za pozornost, pojďte se přesvědčit…

CHALUPÁŘI ARKI_EVERYDAY

chalupareni_arki_everyday-cover

A je to tady a už to nikdo nezastaví. Prázdniny a cesty po světě. A vidět, jak se žije jinde, prozkoumat boční uličky krásných měst, toulat se po pobřeží, zdolávat hory... ale i odpočnout si, vytvořit místo, kam se rodina může vracet, kde se konají opakované žážitky, kde se tvoří tradice. Ano, mluvíme o chalupaření, ale možná, že o něm máme trochu jiné představy. Chalupa podle arki je nejlépe starý, krásný domek, bez zbytečných zásahů. Spojení se s kořeny, návrat k základnímu, jednoduchému, klidnému, a krásnému životu. A než si pořídíme chalupy naše, rádi bychom vás pozvali alespoň na exkurzi inspirací, kterou si sbíráme na pinterestu, protože jednou, a tomu věřte, vás do takové arki chalupy určitě budeme moci pozvat.  

ČTENÍ NA PRÁZDNINY

cteni-na-prazdiny-cover2

Už za chvíli zazvoní zvonek na školních chodbách naposledy a na řadu přijdou dva měsíce sluníčka, her, pohody a s tím také samozřejmě spousta času – třeba na čtení knížek (tedy, alespoň rodiče by si to tak přáli). V arki jsme právě pro toto speciální letní povalování vybrali jen ty nejpovedenější kousky z knižní nabídky pro menší i větší děti a budeme doufat, že vám pomůžeme ukázat dětem, jak prima může být válení se s knížkou. Pojďte se nechat inspirovat – tady jsou naši favoriti...

MEZINÁRODNÍ DEN VÁZY AALTO

mezinarodni-den-vazy-aalto-cover

Věděli jste, že Aaltova váza svůj mezinárodní den? Ano, 25. května. Pro nás to byla také novinka, ale rádi jsme ji přivítali, protože váza Savoy je opravdová ikona, se kterou se rozhodně nebudete nudit. 

Stránka 6 z 7 - 65 položek celkem