Blog, Strana 5

PŘERÁMOVAT

STARS IN THE MORNING TODDLER DUVET

Přerámování – ne, nebudeme tady mluvit o obrazech, budeme mluvit o psychologické technice, která by nám mohla v těchto dnech hodně pomoct... a že to budeme potřebovat! Respektive, budu o ní mluvit tak, jak jsem ji pochopila já. A za mě je to jeden z nejkrásnějších prostředků, které mám k dispozici zdarma a pořád. 

DOPŘEJTE SI LESNÍ KOUPEL

lapuankankurit_metsa_cushion_cover_and_blanket_1_0

Předpokládám, že současná situace se dotýká nejen mě, ale stejně tak mnohých z nás. To, co se na nás, zatímco jsme zavření doma, valí z televizních a mobilních obrazovek se za informace považovat nedá. Mám pocit, že mezi promořením populace, přehnanou opatrností a zdravým rozumem je teď měňavá a neuchopitelná hranice, kterou si bohužel ani nemůžeme volit sami, a že možná budeme muset operativně reagovat na různé věci… A myslet na to, abychom pokud možná přidávali co nejvíc pozitivních a veselých věcí do toho společného balíčku. A tak snad tomuto balíčku pomůžeme pár tipy na to, co je nyní k dispozici každému z nás, a navíc na to možná víc než kdy jindy máme čas.

NADČASOVÉ A CHYTRÉ HRAČKY

Vilac Vintage odrážedlo bílé (3)

Děti si zaslouží to nejlepší a vybírat pro ně bychom měli s dvojnásobnou pečlivostí, aspoň my se tím řídíme. A protože vám chceme práci s výběrem usnadnit, tak jsme se do toho pustili za vás. Bylo nám jasné, co hledáme – hračky, které jsou krásné, rozvíjí dětskou fantazii i motoriku, jsou zdraví nezávadné a ekologicky šetrné, odolné a přívětivé k utváření dětského vkusu. Naštěstí jsou naše požadavky uskutečnitelné a nás moc bavilo listovat katalogy a hledat ty "vyvolené" kousky, které nás okouzlí a samy si řeknou o své místo u nás v arki a snad zaujmou i vás? 

DĚTSKÝ POKOJ VTIPNĚ A SKANDINÁVSKY

detsky-pokoj-vtipne-a-skandinavsky-cover3

Také si lámete hlavu s tím, co vaše děti nutně potřebují? A také chcete, aby měly krásný pokojíček? My k tomu přidáváme tři hlavní požadavky: aby se jim líbil, aby je bavil, aby nechal prostor pro jejich fantazii... pojďte se s námi podívat na jednoduché tipy, jak toho docílit a přitom se skvěle bavit s dětmi. 

ZAŘIZUJETE DĚTSKÝ POKOJÍČEK?

zarizujete-detsky-pokojicek-cover

Zařizujete dětský pokojíček? Možná si nevíte rady, ale chtěli byste ho mít krásný a jednoduchý? My k tomu dodáváme, že důležité je, aby se v něm vašim dětem líbilo. A líbit se jim bude, když bude uklidňující, plný jeho oblíbených hraček, když tam bude mít pelíšky, a když mu zůstane prostor na to, aby si v něm nechaly také nějakou tu svoji stopu.

NÁDOBÍ NORDEN – SEVERSKÁ NOVINKA V ARKI

Fiskars_Action_Norden_Christmas_6l_pot_1026566_JPG

Jak jste na tom s vařením? Dny se zkracují a je víc času zkoušet nové hřejivé recepty ze sezónních surovin. Záleží vám na tom, v čem ty dobroty připravujete? U nás jednoznačně vedou skvělé hrnce a pánve Norden. Je libo rustikální litinový folklór nebo vylehčenou ocelovou poezii? 

MINIMALISMUS PRO LABUŽNÍKY nr.1

titulní_mini_nr1_10 (2)_2 

Něco se u mě a u nás změnilo. Rok ne uklízení, ale zbavování se toho, co nepoužíváme, a hlavně nepotřebujeme. Co mě k tomu motivovalo? Potkala jsem dvě rodiny, které to tak měly. Na první pohled jsou to dvě rodiny, co vypadají jako ze žurnálu a mají se prostě skvěle. Jejich domov vypadá skvěle a oni taky. I jejich děti. Prostě idyla. A na druhý pohled zjistíte...

TAIKA SIIMES: POHÁDKOVÝ PORCELÁN IITTALA

 úvodní

Krásná kolekce Taika se nám zase o něco rozrostla! Do rodiny zvířat z kouzelného lesa, která zdobí jemný finský porcelán, přibyl jelen, tetřev a roztomilí ježci. Protože tenhle kousek bujné finské poezie na svém stole upřímně milujeme, nedá nám to a rádi bychom vás pozvali do nových pohádkových příběhů na slavném finském porcelánu...

OSUŠKY LAPUAN KANKURIT

112

Objevit látky tkané v Evropě je necelých sto let po období rozkvětu textilního průmyslu skoro zázrak. Přesto existují a jsou nádherné. Finská tradiční tkalcovna ve městě Lapua je toho důkazem. Nás nadchly mimo jiné jejich ručníky a osušky. Co přesně z nich dělá ozdobu každé koupelny nebo pláže? Zkoumáme to do poslední nitky v článku provoněném čerstvým finským povětřím.

JEDNOBAREVNÉ VELIKONOCE

 easter811

Tenhle blog je pro vyznavače tradic, a tím pádem Velikonoc v podobě koledy, barvených vajíček a plno prima setkání... a možná i pro ty, kdo budou sice na výletě, ale doma si tu jarní atmosféru nechtějí nechat ujít. 

Stránka 5 z 7 - 65 položek celkem