ŽÍT SIMPLE LIFE

alvar_aalto_8_uvodní

Plnit si sny je krásné a pro mě to má v poslední době úplně jiný význam než kdysi. Tenkrát to totiž bylo ve stylu "první dovolená v Jugoslávii"... dneska jsem si už pár snů splnila a vím, že to má v sobě nádhernou a obrovskou energii, ale taky to přináší strašně moc práce, sem tam nelehké chvíle a oběti na pohodlném životě. I proto jsem se sny opatrnější. Na druhou stranu sny k životu patří a pomáhají nám posunout se přesně tam, kde chceme být. 

Jednoduše... už netoužím po kabelce od Max Mary, ani lepším autě... toužím po tom, trávit krásné poklidné dny v naší konečně zarostlé bujné zahradě, toužím po tom, učit se nová a nová, zdravá a skvělá jídla, nashromáždit během léta poklady do spíže, mít (a díkybohu mám) pár dobrých přátel, se kterými ráda trávím čas, mít co nejvíc doma děti a umět je v jejich dospívání pustit do světa. Mít si stále co povídat s manželem a umět vyjít s rodinou. Umět vytvářet krásné chvíle, dívat se na svět růžovými brýlemi a neškodit přírodě nadměrným konzumem. 

 

Tenhle sen je teď můj a myslím, že na dlouho bude. Obsahuje v sobě totiž výzvy, které přicházejí postupně a asi ještě dlouho bude stále co zlepšovat. A umožňuje mi plnit si další a další malinké sny, jako je ten o šíření minimalismu i k vám. A tak konečně, po prvním podzimním pokusu, který zkolaboval na naší předvánoční vytíženosti, spouštíme letní inspiraci ve skupině Zažij minimalismus s arki.

Tak vás zvu, pokud s vámi cokoliv, co jsem popsala výše, rezonuje, pojďte tou cestou s námi. Nemusíte mít strach, je to minimalismus pro labužníky. Je to cesta pro nás všechny, kdo máme rádi kolem sebe krásné věci, které dlouho vydrží, které možná zdědí i naše vnoučata a budou si je užívat. Pojďte s námi zkusit vyčistit svoje domovy tak, aby úklid byl radost a pobyt v nich nabíjející. Aby byly tak krásné, že pro vás to bude ten největší poklad a pro všechny kolem vás velká inspirace. Moje sny přestaly být konkrétní a v podstatě mají jednoho společného jmenovatele... žít simple life.

A ano, stejně jako jíst zdravě a vypadat dobře dá práci (a nejvíc na začátku), stejně tak bydlet krásně není zadarmo. Ve smyslu nekoupených serepetiček a vědomých rozhodnutí. Ať už se to týká barev, věcí, které nepotřebujeme a je pro nás těžké se jich vzdát, nebo toho, že budeme zkoušet posunout hranici toho, jak moc si to doma uklidíme jen tak pro sebe. Bude to trochu bolet, ale slibuju, že jen trochu a jen na začátku. A taky slibuju, že to bude skvělá jízda, že za rok váš domov bude nádherný i bez velkých investic a najednou se kolem vás začnou objevovat ty krásné, k sobě ladící věci... a vy už nebudete čekat na neděli a vánoce, abyste si to udělali hezké. 

Stejně tak se i my s vámi budeme zlepšovat v arki_everyday. A pokud nevíte, co tím myslíme: finsky je arki práce a pro Finy má slovo arki ještě jiný význam a to práci na malých každodenních hezkých chvílích. To mě kdysi tak nadchlo, že jsem si tohle slovo vybrala jako jméno pro svoji značku. A stále za ní vidím hlavně to, abychom tohle poselství šířili. A každý den nejen sobě, ale i vám připomínali, že hezké to za nás nikdo jiný neudělá. Že je potřeba hledat, zkoušet a možná někdy i chybovat a že je to pořád mnohem lepší než sedět doma a čekat, až začneme mít to štěstí, že nás krásný život potká.

Zahajuji tedy tímto blogem prázdniny ve stylu SIMPLE LIFE. Budeme si užívat dobré jídlo, zemité a krásné zážitky, trochu poklidíme doma i v hlavě a objevíme to, že ty nejlepší věci v životě jsou zadarmo, že můžeme... všechno, co chceme a že to máme před sebou na zlatém podnose, jen si pro to sáhnout. A začít můžete třeba tím, že se přidáte do naší facebookové skupiny Zažij minimalismus s arki. Těšíme se na vás!


Možná se ptáte, čím se teda obklopit, když chci žít simple life? Zde je malá inspirace:

Petitcollage Bambusový jídelní set medvídek (2) 1026565FiskarsNordencastironcasserole4L4_JPG Lempi_glass_34cl_clear HANG_Z00057-1_HANG-IT_hooks_2pcs_terracotta

lapuankankurit_koivu_bathtowel Decanter_190cl_clear evervit_foto_8 1051509 Nappula plant pot 230x155mm beige

Collar_espresso_makerEmma_electric_kettle_white_chalkIMG_5473 - kopieI_X_I_Pouch_21x29cm_black

Taika_siimes_plate_deep_20cm 1026920FiskarsNordensteelcasserole3,0L3_JPG4639-plan-toys-games-puzzles-soccer-gamelapuankankurit_ruusu_x_hvittrask_towel_white-grey_2_0

a mnohem víc... na arki.cz


Máte chuť na další články?

titul_1

O VÝBAVĚ NA PRÁZDNINY Z ARKI


titulní

O PLÁNECH NA LÉTO


titulni

O URBAN JUNGLE – JAK A PROČ SE OBKLOPIT ŽIVOTEM


uvodni_mozna_1

O TOM, JAK ZAŘÍDIT POKOJ PRO VÍCE DĚTÍ 


titulni1

PÁR NÁPADŮ NA DĚTSKÝ POKOJ


titulní_mini_nr1_10 (2)

O TOM, JAK LZE ZAŽÍT MINIMALISMUS 


úvodní_blog_1

O KNIHÁCH, KTERÉ VÁS NĚKAM POSUNOU


titulni

O DETAILECH, NA KTERÝCH ZÁLEŽÍ


úvodní-drops-pillowcase_3

NOVÉ VZORY POVLEČENÍ OOH NOO


titulní_mini_nr1_10 (2)_2O

O TOM, PROČ PROPADNOUT MINIMALISMU? 


úvodní11_1

CO SE STANE, AŽ SI TAKHLE UKLIDÍTE?


zen-a-hotovo-cover

O TOM, ŽE STAČÍ ZENOVÝ KLID


Vilac Vintage odrážedlo bílé (3)

O NADČASOVÝCH A CHYTRÝCH HRAČKÁCH 


TITULNÍ_OSUŠKY

O OSUŠKÁCH Z FINSKÉHO LAPUANU 


titulni_IMG_2959 (002)

EASY – NOVINKY OD DÁNSKÉ ZNAČKY RIG-TIG


Fiskars_Action_Norden_Christmas_6l_pot_1026566_JPG

NÁDOBÍ NORDEN – SEVERSKÁ NOVINKA V ARKI