VÝBAVA NA PRÁZDNINY Z ARKI

titul_1 

Kdo je připraven, není překvapen... tohle heslo jsem kdysi někde četla, a hodně mě pobavilo, protože v té době jsem byla z velké míry neustále překvapená. Být připravena mě přišlo tak trochu suchařina – nahledě na to, že jsem to neuměla. Teď naopak, miluju být připravena s tím, že v hlavě mám stále otevřeno pro plno možností, které jsem nenaplánovala... A je to nejen extrémně pohodlné, ale je to i skvělé pro minimalistický život. Protože paradox minimalismu, na který jsme přišli je, že když více vybíráte, více plánujete a připravujete, tak máte prostor na to, mít víc zážitků, vlastnit málo ale krásných věcí. 

Rozhodně tedy nepodporujeme konzum, ale neznáme snad nikoho, kdo by si na dovolenou nepořídil alespoň jednu novou věc. A protože před dovolenou je (alespoň u nás) velký fofr, a tím pádem nula času na rozumné rozhodování, přinášíme pár tipů, které by měly být "skvělým nákupem" a zároveň posloužit dobře nejen na dovolené, ale i po dovolené v každodenním životě. Co bychom si my v arki na dovolenou pořídili? 

Rozhodně knížky... těch není nikdy dost. Ať už zábavné pro děti, nebo dojemné beletrie a nebo ty, které vás posunou k lepším dnům. Tady jsou ty, které jsme si vybrali my v arki, protože je buď plánujeme na letošní prázdniny zařadit, nebo jsme je už četli a myslíme si, že s nimi se opravdu nespletete.  

bajky_delafontaine1 ezopovy_bajky umeni_byt_hodny _files_e_3799_jedno-prani

green-kitchen-at-home-rychle-a-zdrave-recepty-pro-kazdy-den vango (1) posledni_vlak_do_istanbulu  rok_ve_skolce_0

K moři, ale i na výlety po Česku si můžete pořídit osušku – protože to není jen tak ledajaká osuška, ale paní osuška, se kterou se už nebudete chtít rozloučit. Lněné a směsové, s příměsí bavlny a tencelu, jsou lehoučké, a přitom obrovské. S jejich rozměrem 95x180 cm se na pláži ale i třeba u ohně krásně zabalíte. Vejde se do každé tašky, rychle schne a může posloužit i jako deka na večerní povídání si venku. Garantujeme, že vaše staré ručníky budou odsouzeny navždy odpočívat ve skříňce.  

lapuankankurit_ruusu_x_hvittrask_towel_white-grey_2_0 lapuankankurit_laine_towel_black-graphite_2 lapuankankurit_kaste_towel_grey-white_2_osuška lapuankankurit_terva_towel_white-multi-grey (1)

lapuankankurit_usva_duvet_cover_linen-white lapuankankurit_laine_towel_black-linen_2lapuankankurit_ruusu_x_hvittrask_towel_white-bordeaux_2_0 lapuankankurit_kaste_tablecloth_grey-white_2

Termohrnky... samozřejmě, pro kávové maniaky jako jsem já bezpodmínečně nutné :). Ale budou skvělé i na studenou vodu v horkých dnech. A pokud se vám zdá, že po kávě do hrníčku nelze dát vodu, protože je káva přeci jen z něj stále cítit, zkuste ho vypláchnout horkou vodou s trochou jedlé sody a kyseliny citronové. Nejen, že pohltí pachy, ale taky vám předvedou skvělou chemickou reakci... tak nezapomeňte k čištění přizvat děti. 

0,4L_ToGo_Click_chalk_UPRAVIT0,4L_ToGo_Click_soft_dark_blue_mettalic_UPRAVIT0,2L_ToGo_Click_dark_blue_mettalic0,4L_ToGo_Click_steel_black_UPRAVIT


0,3L_ToGo_Click_mettalic_brown0,4L_ToGo_Click_soft_lavender_UPRAVIT 0,3L_ToGo_Click_soft_lavender0,4L_ToGo_Click_soft_cloud

A jestli si chcete pořídit něco trochu většího, doporučujeme kus nádherné tkaniny z finského Lapuanu, který můžete použít jako deku, ubrus, přehoz na postel... a bude se vyjímat nejen u vás na chalupě, ale třeba vám v minimalistickém moderním bytě vytvoří na chvilku  romatickou venkovskou atmosféru. 

deka-ubrus-kukat-140x240-bilo-cernadeka-ubrus-kukat-140x240-bilo-cerna (1) deka-ubrus-kukat-140x240-bilo-cerna (4) deka-ubrus-kukat-140x240-bilo-cerna (5)

A nemůžeme vynechat dobré jídlo, bez toho by prázdniny snad ani nemohly existovat. A nejlepší do horkých dnů kdy nás je doma víc, je salát. Tady je pár tipů na nejlepší mísy... na první pohled obyčejné, ale na ten druhý...  a kdybyste hledali recepty na salát, tak za nás mám nejlepší Markétka Pavleje z Kitchenette. 

Teema_bowl_1.65L_whiteTeema_bowl_2.5L_whiteTeema_bowl_3.4L_white   24h_bowl_3L_white

A abychom nebyli jen extrémně zdraví, nezapomeňte si užít domácí jogurtové zmrzliny, sorbety a vůbec... všechny dary horkého léta. A užijte si je nejkrásněji jak to jde... třeba s poháry z nádherného skla z finské iittaly. A mimochodem, naučit se pár domácích zmrzlin nebude vůbec na škodu, a hlavně, je můžete naučit svoje děti - jednak vám potom mohou pomáhat, když budete chystat pohoštění pro návštěvu, a hlavně budou pyšné, že umí něco speciálního.  

Miranda bowl 145mm linenMiranda bowl 145mm clear Miranda bowl 145mm moss green Miranda bowl 145mm grey

nahoře novinka miranda a dole klasika kastehelmi 

Kastehelmi_bowl_104mm_35cl_greyKastehelmi_bowl_104mm_35cl_clearKastehelmi_bowl_104mm_35cl_frosted Kastehelmi_bowl_104mm_35cl_salmon_pink

Na cestování nesmí chybět pořádná zavazadla. Za nás to jsou tyhle dvě tašky, jedna z Lapuanu a jedna z iittaly. Z Lapuanu, ta, které my doma říkáme pičičundová... nejvíc nejlepší taška, vejde se tam snad všechno, lehká, skladná, dá se prát a nosit pořád dokola, k rybníku, na pláž, na víkend na chalupě i na nákup. A plstěná světle šedá... když chcete dojet na chalupu "na dámičku" tak si vemte tuhle... není to moc na poválení po zemi, je potřeba o ni trochu pečovat, a po létě ji můžete použít třeba na uskladnění dek v obýváku. A náš tajný tip... jako dárek bude báječná. 

lapuankankurit_eskimo_bag_30x35cm_white-linenlapuankankurit_eskimo_bag_30x35cm_white-blackMeno_350x300x200mm_greyfeltMeno_400x500x250mm_greyfelt

A poslední tip a zřejmě nejdůležitější... všechno to pořádně zdokumentujte. Jasně, všichni máme telefony plné fotek, ale vytisknout fotku, nalepit ji do alba a připsat zážitky, vzpomínky a srandičky, co se staly, a časem by se na ně třeba zapomnělo, to je úplně jiné. A taky je to skvělá činnost pro deštivé klidné večery. Takže, vlastně fotoalbum od české firmy Papelote doporučujeme koupit jako první... a postupně vyrábět celé prázdniny.  

fotoalbum_velke_modrefotoalbum_stredni_hnede_UPRAVIT fotoalbum_stredni_sede papelote_album_velke_oranzove

papelote_album_male_oranžovépapelote_album_stredni_béžovéfotoalbum_velke_hnedepapelote_album_male_modre

Tak vám přeju jen ty nejlepší prázdniny, jaké si dokážete představit!


Máte chuť na další články?

titulní

O PLÁNECH NA LÉTO


titulni

O URBAN JUNGLE – JAK A PROČ SE OBKLOPIT ŽIVOTEM


uvodni_mozna_1

O TOM, JAK ZAŘÍDIT POKOJ PRO VÍCE DĚTÍ 


titulni1

PÁR NÁPADŮ NA DĚTSKÝ POKOJ


titulní_mini_nr1_10 (2)

O TOM, JAK LZE ZAŽÍT MINIMALISMUS 


úvodní_blog_1

O KNIHÁCH, KTERÉ VÁS NĚKAM POSUNOU


titulni

O DETAILECH, NA KTERÝCH ZÁLEŽÍ


úvodní-drops-pillowcase_3

NOVÉ VZORY POVLEČENÍ OOH NOO


titulní_mini_nr1_10 (2)_2O

O TOM, PROČ PROPADNOUT MINIMALISMU? 


úvodní11_1

CO SE STANE, AŽ SI TAKHLE UKLIDÍTE?


zen-a-hotovo-cover

O TOM, ŽE STAČÍ ZENOVÝ KLID


Vilac Vintage odrážedlo bílé (3)

O NADČASOVÝCH A CHYTRÝCH HRAČKÁCH 


TITULNÍ_OSUŠKY

O OSUŠKÁCH Z FINSKÉHO LAPUANU 


titulni_IMG_2959 (002)

EASY – NOVINKY OD DÁNSKÉ ZNAČKY RIG-TIG


Fiskars_Action_Norden_Christmas_6l_pot_1026566_JPG

NÁDOBÍ NORDEN – SEVERSKÁ NOVINKA V ARKI