ZEN A HOTOVO

zen-a-hotovo-cover

Protože jsme už třetí měsíc zavalení vašimi objednávkami, protože je plno produktů nedostupných, nových a mají změněnné ceny... sedíme tady a klikáme do počítače, abyste si dál mohli pohodlně vybírat v arki předvybrané... vytahuji pro sebe i pro vás z blogů článek o téhle nadčasové a krásné knížce. V původním úvodu jsem psala o tom, jak se uspořádáním věcí uvolní čas na večeře s přáteli, což je teď oficiálně trochu sci-fi. Tak si říkám, když je toho moc, je potřeba zjednodušovat, a když něco nejde, jako ty večeře a cokoliv dalšího, je potřeba se nachystat v rámci toho, co jde. A tak doufám, že vás inspirujeme v době, kdy jsme nuceně doma víc než bychom chtěli, k tomu uspořádat si věci, život, domov tak, abychom byli připraveni. Ready na chvíli, kdy zase ty krásné večírky, kina a další báječně lidské věci nastanou. 

zen-a-hotovo3  zen-a-hotovo5

A jak to zařídit jen tak mimochodem? Věříme, že to všechno opravdu jde, když má člověk v sobě dost vnitřní disciplíny. Ta získaná svoboda je krásná. Věříme tomu, protože v malém to máme vyzkoušené doma, v šatníku – a postupujeme dál. Já osobně jsem dost zvědavá, jak bude za měsíc vypadat můj zenově vyčištěný diář, a hlavně, zenová hlava :)  Představte si, že postupně projdete celý byt nebo dům, a možná i svůj život, a postupně vyřadíte vše, co vás netěší. 

zen-a-hotovo7   zen-a-hotovo2

5x proč jsme tuhle knížku vybrali do arki:

1) kroky k zenově čistému životu jsou jednoduché 2) připouští se, že jsme normální a nedokonalí, a tak na zavedení jednotlivých zlepšováků máme čas 3) každý z kroků funguje samostatně, a tak autor doporučuje zavést jen ty, co vám vyhovují 4) v jednoduchosti je síla, všechno je snadné, stačí vytrvat 5) to nejdůležitější... najít vášeň a té se věnovat je rada, která je tak samozřejmá, že skeptici si řeknou, proč to vůbec někdo má potřebu psát, ale... kolik z nás něco žije a o něčem jiném sní?

zen-a-hotovo8  zen-a-hotovo1

A přesto, že tahle knížka je vlastně o jakémsi time–managementu, napadá mě u toho velká paralela s bydlením, životem, oblékáním, stravováním a tak dále... a samozřejmě s arki, protože i my se snažíme doma co nejvíc věcí předat tam, kde budou více užitečné, nechat si jen ty krásné, které v nás vyvolávají příjemné pocity. A opravdu ani ty, co zůstávají neutrální, tímto sítem neprojdou. A to samé děláme v arki, všechno, co vybíráme, je jen to, co buďto sami máme, používáme, a nebo jsme přesvědčení, že to někomu z vás bude dělat (velkou) radost. 

zen-a-hotovo9  zen-a-hotovo4

Byli bychom rádi, kdyby naše práce spočívala v tom, že u nás budete mít předvybráno. Jistotu, že to, co koupíte, má nějakou přidanou hodnotu. Byli bychom moc rádi, kdyby vám arki pomáhalo postupně se dopracovat k zenově klidným, krásným domovům a životům. A budeme šťastní, když vás cesta k osvobození se od konzumu a nadbytku ke kráse a minimalismu bude těšit. A až si ty pokroky budete fotit, sdílejte je s námi... říkáme jim #arki_everyday.

a jaké věci do arki_everyday za nás patří?


nakupujte s námi

Emma_electric_kettle_white_chalk1051509 Nappula plant pot 230x155mm white  IXIplatter21x20cmwhite IXIBag43x42cmwhite

Teema_bowl_3.4L_white Theo_slow_brew_1_white EM77_vacuum_jug_05L_whiteTeema_white_group

lapuankankurit_hyttynen_x_teemu_jarvi_pot_holder_white-black lapuankankurit_kuusi_blanket_dark_grey-white Nappula_candle_holder_107mm_grey lapuankankurit_tanhu_blanket_white-black (2)

IXIBag49x44cm-blackEM77_vacuum_jug_1L_soft_black  Nappula_candelabra4_black Collar_espresso_maker

0,3L_ToGo_Click_black_mettalic Miranda bowl 145mm grey  I_X_I_Pouch_21x29cm_black


Máte chuť na další články? 

titulni_2

CO BYCHOM SI VBYRALI OD JEŽÍŠKA MY?

titulni

O TOM, JAKÉ TO BUDE, KDYŽ TOHLE UDĚLÁTE V LISTOPADU

titulni5

O ADVENTU V KLIDU


titulni

O KNIZE ATOMOVÉ NÁVYKY


titulni

O TOM, JAK DOSTAT DOMŮ DOMOV


podzimni-peceni-cover

O PODZIMNÍM PEČENÍ 


titulni2

VŠE O POVLEČENÍ OOHNOO


čokoláda naladkova

O ČOKOLÁDĚ


titulni

O TOM, JAK PROSTÍRAT KRÁSNÉ STOLY


titulni

O TOM, JAK VYUŽÍT FOTOALBUM


alvar_aalto_8_uvodní

O TOM, JAK ŽÍT SIMPLE LIFE


titul_1

O VÝBAVĚ NA PRÁZDNINY Z ARKI


titulní

O PLÁNECH NA LÉTO


titulni

O URBAN JUNGLE – JAK A PROČ SE OBKLOPIT ŽIVOTEM


uvodni_mozna_1

O TOM, JAK ZAŘÍDIT POKOJ PRO VÍCE DĚTÍ 


titulni1

PÁR NÁPADŮ NA DĚTSKÝ POKOJ


titulní_mini_nr1_10 (2)

O TOM, JAK LZE ZAŽÍT MINIMALISMUS 


úvodní_blog_1

O KNIHÁCH, KTERÉ VÁS NĚKAM POSUNOU


titulni

O DETAILECH, NA KTERÝCH ZÁLEŽÍ


úvodní-drops-pillowcase_3

NOVÉ VZORY POVLEČENÍ OOH NOO


titulní_mini_nr1_10 (2)_2

O TOM, PROČ PROPADNOUT MINIMALISMU? 


úvodní11_1

CO SE STANE, AŽ SI TAKHLE UKLIDÍTE